Patříte mezi vyznavače zdravého životního stylu a také se snažíte vyřadit z jídelníčku téměř všudepřítomný lepek? I když to na první pohled tak nevypadá, žít bez lepku vůbec neznamená vzdát se dobrot a sladkostí, které nám občas mohou zpříjemnit život.

Nejen lidé trpící celiakií (chronickým onemocněním sliznice tenkého střeva způsobené přecitlivělostí na lepek), ale všichni, kteří se z nejrůznějších důvodů vyhýbají lepku v potravinách, najdou v novince z nakladatelství Slovart vítanou dávku inspirace. Kuchařka Alžběty Švorcové Sladký život bez lepku na více než 180 stranách přináší osvědčené recepty na domácí bezlepkové koláče, dorty, dezerty a slané pečivo.

obalka nahlad final.cdrPodle pečlivě sestavených postupů si každý může snadno připravit bezlepkové sladkosti z piškotového, křehkého, listového i kynutého těsta, dorty, muffiny, cukroví, sušenky, slané koláče i nepečené dezerty, které nejen krásně vypadají, ale také skvěle chutnají. Lepku prosté dobroty, třeba jablkové řezy s karamelovým krémem, citronový dort, strouhané tvarohové řezy, ořechové tyčinky, minikremrole s nivou nebo griliášové kostky, zpestří jídelníček i těm, kdo nedají dopustit na koláče z klasické mouky.

Mezi stoprocentně bezlepkové potraviny patří jednoznačně víno. A pokud je navíc v biokvalitě, můžeme jej doporučit všem vyznavačům zdravé výživy.

Soutěžní otázka:

Kolik vinařství v ČR vyrábí víno v bio kvalitě?

Nápovědu najdete zde: https://trendy-age.cz/vino-v-bio-kvalite-nevahejte/

Odpovědi zasílejte na adresu info@trendy-age.cz do 17.1.

Vyhrává 150. a 300. správná odpověď.

Written by Trendy Age