V Restaurantu NOI, který najdete v ulici Újezd na Malé Straně, si pochutnáte na nefalšovaných originálech thajské kuchyně. Jistotou zdejší kuchyně je totiž zkušená šéfkuchařka Nathaya Kaewphoopha, která vede tým kuchařských mistrů. Bedlivě hlídá, aby se nekompromisně dodržovaly tradiční thajské receptury, založené na čerstvých surovinách a rychlé přípravě. 

Jako doma v Thajsku

NoiNathaya Kaewphoopha vymýšlí menu, do něhož zařazuje především klasické thajské pokrmy, které pochytila doma od své maminky. Ta ji učila vařit a její pokrmy má stále nejraději. Když se přestěhovala do Čech, vedla nejprve kuchyň v thajské restauraci Arsenal Bořka Šípka. Nyní ovšem velí kuchyni v NOI a při pohledu okénkem ji můžete spatřit v plné práci. K nejoblíbenějším chodům patří v NOI hovězí maso s ústřičnou omáčkou, které je v Thajsku také velice oblíbené, i když tam jej dostanete spíše ve variantě s vepřovým. Dalším oblíbeným pokrmem jsou Phad thai rýžové nudle, které si můžete dát s kuřetem nebo s krevetami. V Thajsku je dostanete kdekoliv na ulici a podle našeho receptu si je můžete uvařit i sami. A ke stálicím patří samozřejmě nejrůznější druhy kari, ať už červené, zelené, matsaman či panaeng kari, podávané s masem kuřecím, hovězím, vepřovým nebo krevetami. Nechybí ani vegetariánská varianta.

Více či méně pálivé?

NoiU většiny pokrmů si můžete vybrat stupeň pálivosti, oblíbené symboly papriček nahradily nedávno na jídelním lístku v NOI symboly nové. Ale pokud si řeknete, že byste rádi pokrm třeba na dvě papričky, budou vám stále rozumět. Thajské menu Restaurantu NOI nabízí pokrmy z kuřecího, kachního, vepřového a hovězího masa, krevet a ryb. Samozřejmě nechybí saláty ani výtečné dezerty domácí výroby. Stačí se jen pohodlně usadit do koženého křesla, užívat si rychlou a přívětivou obsluhu, vybírat a dosyta ochutnávat. Excelentní gastronomický zážitek ještě umocní velmi příznivé ceny – hlavní jídlo stojí v rozmezí od 180 do 290 Kč. V čase oběda NOI nabízí zvýhodněné polední menu zahrnující polévku a výběr ze čtyř hlavních jídel.

 

Užijte si Thajsko doma, uvařte si Phad Thai Kai – rýžové nudle s kuřecím masem

Ingredience (na 2 porce)

  • Rýžové nudle (3 mm, namočit na 7 minut do vařící vody a proplachovat ve studené vodě, scedit)
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vejce
  • 120 g kuřecích prsou
  • Pórek
  • Mrkev
  • Sójové výhonky
  • 1 dcl oleje na restování
  • Osmažené asijské tofu
  • Sušené chilli
  • Rybí omáčka
  • 2 lžíce cukru krupice
  • Tamarin omáčka
  • Světlá sójová omáčka (není nutno)
  • Limetová šťáva
  • Koriandr (nať)
  • Sekané oříšky

Pórek, mrkev, šalotku nakrájíme na tenké nudličky. Česnek najemno. Ve woku rozehřejeme olej a orestujeme vejce. Přidáme nudličky cibule, česnek, orestujeme a pak vložíme nudličky kuřecího masa. Opět orestujeme. Přidáme nudle, mrkev, sójové výhonky, pórek a tofu, zalijeme Tamarin omáčkou a rybí omáčkou a dobře promícháme. Dochutíme cukrem, případně světlou sójovou omáčkou. Nakonec přidáme chilli papričky. Na talíři posypeme sekanými oříšky, koriandrem a zakápneme šťávou z limetky nebo citronu.

Noi

Autentickou atmosféru dokreslují závěsy z perleťových mušliček na oknech
Autentickou atmosféru dokreslují závěsy z perleťových mušliček na oknech
Ostrý salát z hovězí svíčkové s jarní cibulkou
Ostrý salát z hovězí svíčkové s jarní cibulkou
Jarní zeleninové závitky se sladkou chilli omáčkou
Jarní zeleninové závitky se sladkou chilli omáčkou
V řadě z pokrmů thajské kuchyně nechybí kokosové mléko
V řadě z pokrmů thajské kuchyně nechybí kokosové mléko
A tyto nudličky si podle našeho receptu můžete vyzkoušet sami
A tyto nudličky si podle našeho receptu můžete vyzkoušet sami
Pohled od barového pultu
Pohled od barového pultu

 

 

Written by Jakub Machač