Svěží, pestrá a šarmantní jídla, vynikající vína a útulné nenucené prostředí. Všechno, co očekáváte od pravé francouzské brasserie, najdete v přímo v centru Prahy. Přijďte načerpat atmosféru Paříže! Navíc letos slaví své dvacáté výročí.

Chez Marcel interier

Prostředí restaurace Chez Marcel vám dovolí zapomenout na stres všedního dne. Ležérní nenucenost vás bude přímo inspirovat k tomu, abyste se uvolnili a vychutnali si jedinečné vůně a chutě skvělé francouzské kuchyně. Šéfkuchař Roman Dolejš, který se učil od známých mistrů a působil ve vyhlášených francouzských restauracích, vás bude chtít vždy překvapit rafinovanými kombinacemi a neotřelými chuťovými zážitky. Restaurace Chez Marcel slaví letos dvacetileté výročí svého otevření – dobrá příležitost ji navštívit!

 

sefkuchar Roman Dolejs

Nechte se zlákat novým podzimním menu, okomentované samotným šéfkuchařem:

Předkrmy:

Raviolky plněné kachním ragů s telecím jus, 210 Kč

Na zimu jasná volba. Těstoviny milují lidé po celém světě a v našem podání mají Raviolky dokonalou náplň, lehce kořeněnou bylinkami a omáčku zjemněnou máslem“

 

Carpaccio z mušle Sv. Jakuba s konfitovaným citronem a růžovým pepřem, 240 Kč

„Skvělou chuť hlavní ingredience, mušlí, se snažím podtrhnout zajímavou úpravou pomyslných doprovodných teček…“

 

ChezMarcel_menuHlavní chod

Treska v bylinkové páře s dýňovým pyré a omáčkou z rudého grepu, 340 Kč

„Miluji úpravu ryb a myslím, že host pozná jak moc, až uvidí,  jakou konečnou podobu dostane na talíři. Treska je upravena v úhledném válci evokujícím kus bifteku. Jako příloha vyšlehané dýňové pyré s desítkami ingrediencí, např. květem z růže je zajímavá hlavně do zimního období.“

 

Jehněčí kýta s restovanými houbami, plátkem jehněčích jater a bylinkovou omáčkou, 340Kč

„Už samo o sobě dokonalé maso nechám 12 – 15 hodin macerovat v nálevu, poté ho pevně zamotám do úhledného válce a pozvolna připravuji v troubě více než 20 hodin. Tento postup zaručí, že bude host pokaždé spokojen konstantní kvalitou.“

 

Bůček pečený 24hod s červeným zelím se švestkami a domácím chlebem, 320 Kč

„Bůček na přání našich hostů. V mém podání podélně několikrát rozříznutý, mazaný zajímavými směsi bylin, jablek, zázvoru a poté zpět složený do sebe. Pečený v troubě při nízké teplotě 24 hodin.“

 

ChezMarcel_menu_dezertDezert

Biscuit s čokoládovou pěnou a Créme Anglaise, 120 Kč

 

Šéfkuchař Roman Dolejš chce své hosty stále příjemně překvapovat. Přiznává však, že hledat stále nové kombinace a postupy není jednoduché. K tomu ale jedním dechem dodává: „Pokud má člověk chuť tuto práci dělat s láskou, pak jde všechno lépe“.

Přijďte sami posoudit, jak se restauraci Chez Marcel nové podzimní menu povedlo. A v neposlední řadě si odpočinout a užít si pravou franzouzskou atmosféru v centru Prahy.

 

Bon Apetit!

 

www.chezmarcel.cz

Written by Kateřina Novotná