Výjimečný butique hotel Quisisana Palace zdobí centrum Karlových Varů už od roku 1888. V roce 2012 navázal na tradici lázeňského ubytování a nyní je hotelovou perlou, která okouzlí nejen překrásným interiérem a vynikající úrovní hotelových služeb, ale také Café-Restaurantem s výjimečně chutnou kuchyní. Cení si ji nejen hlavy států, ale i hvězdy stříbrného plátna.

Quisisana Palace, Karlovy Vary, Czech Republic, European Union; Cafe; Restaurant;

 

Elegantní podnik na sebe upozorní unikátním požitkem z gastronomie, za kterým stojí zdejší šéfkuchař Martin Piták. Právě nyní se rozhodl hostům představit nový jídelní lístek.

Küchenchef, Chef, Chef de cuisine, Pitak, Pass, anrichten, sideboard, arrange,  kochen, cooking, food, zubereitung, essen, Speise,Hauptspeise, main dish, Zitrone, citron, Rosmarin, rosemary, Hochformat, portrait, Quisisana Palace; Karlovy Vary; Czech Republic; European Union; CZ; EU

Šéfkuchař Martin Piták při přípravě prezentace pokrmu

Kulinářské těžiště tvoří snídaňové variace à-la-carte, stejně jako chutné moučníky. Výjimečné chutné jsou pak hlavní chody. Špičková kvalita kuchyně vychází nejen ze zručnosti šéfkuchaře, ale také z důrazu na rozmanitost, pestrost a místní zdroje. Vše se nakupuje v Karlových Varech a okolí od pečlivě vybraných a spolehlivých dodavatelů. Důkažem toho je pstruh z Bečova nad Teplou s holandskou omáčkou, sušenými rajčátky a ratatouille.

Vrcholem rozmanité hostiny chutí je zde tradiční staročeský recept Srnčí kýta s jeřabinovou omáčkou, dýňovými gnocchi či opečenou kořenovou zeleninou a mnoha hosty vyhledávaná česká pečená kachna se zelím a knedlíkem. Uchvátí však i nápaditě vystavěné Quisisana menu, které zláká promyšleným střídáním chutí.

Quisisana 038-KachnaŠéfkuchař Martin Piták získával zkušenosti v Grand Hotelu Tirolia v Kizbühelu, byl na stážích ve Španělsku, Autrálii a Rakousku. O vyhlášenou kuchyň hotelu Quisisana se stará od otevření hotelu v roce 2012. Jeho kuchařské umění jej předurčilo, že směl připravovat pokrmy pro české prezidenty Václava Havla a Václava Klause. Václav Havel například nedal dopustit na oblíbená Kachní prsa, připravená právě Martinem Pitákem. Mezi dalšími osobnostmi, které ocenily šéfkuchařovu zručnost, byly rovněž Michail Gorbačov, Richarda Gere, Marget Tchatcherová nebo Moragan Freeman.

 

www.quisisana-palace.com

Written by Jakub Machač