Příchod jara a s ním spojené Velikonoce v oblíbené gourmet restauraci Kalina cuisine & vins v centru Prahy proměnili v delikátní gastronomickou slavnost. Sváteční velikonoční menu z čerstvých sezónních surovin prvotřídní kvality, snoubené s výtečnými víny, mohou hosté ochutnat od 25. do 28. března.

restaurace kalinaNa úvod velikonočního menu bude podáváno Amuse bouche, dalšími chody jsou Smažená vejce v těstě „Kataifi“ s krémovými smrži a zeleným chřestem, Krémová polévka ze zeleného hrášku s pěnou z kozího sýra, Pečené mléčné kůzle se zadělávanou jarní zeleninou a kopřivovou nádivkou. Jedinečný kulinární zážitek završí káva a k ní Mandlová drobenka s rebarborovou a tvarohovou pěnou. Cena celého menu je 1 350 Kč/osoba.

Gourmet restaurace Kalina cuisine & vins v přízemí starého měšťanského domu U Zlaté Husy v Dlouhé ulici v centru Starého Města byla otevřena v listopadu 2012 jako společný projekt šéfkuchaře Mirka Kaliny a sommeliera Víta Hepnara. Záhy se zařadila mezi nejlepší restaurace v Praze. mirek kalinaV Kalina cuisine & vins se vaří podle receptur vycházejících z tradiční francouzské a české kuchyně, občas s přídavkem prvků moderní kuchyně, ale vždy s charakteristickým stylem Mirka Kaliny, profesionála se zkušenostmi z předních českých a zahraničních restaurací.

Pokud byste měli chuť vyzkoušet si své kuchařské umění pod vedením Miroslava Kaliny, máte možnost!

Mirek Kalina je totiž členem nového týmu lektorů Gourmet academy & Le petit chef academy, kde pod jeho vedením můžete absolvovat například kurz zaměřený na přípravu drůbeže nebo plodů moře.

gourmet academy _1Vaří se z prvotřídních surovin, v přívětivé atmosféře, v inspirativním prostředí. Omezený počet účastníků (max. 10) zaručuje individuální péči lektora a skvělé výsledky! Mirek Kalina naučí, jak rychle připravit dobré jídlo pro celou rodinu či přátele a přidá řadu praktických rad a zasvěcených tipů. Špičkový šéfkuchař jich má v zásobě nepočítaně, profesní zkušenosti sbíral po celém světě, včetně legendární, třemi michelinskými hvězdičkami ověnčené Les Prés d‘Eugenie jednoho ze zakladatelů nouvelle cuisine (francouzské nové kuchyně) Michela Guerarda.

Gourmet academy & Le petit chef academy je součástí Concept Store americké ikonické značky domácích spotřebičů KitchenAid, který společnost Potten & Pannen – Staněk v roce 2014 otevřela ve Vodičkově ulici. Ideální dopravní dostupnost autem (parkování je zajištěno) nebo veřejnou dopravou umožňuje spojit návštěvu kurzů vaření s kulturou, nákupy či jinými aktivitami v centru metropole.

www.gourmetacademy.cz

www.kalinarestaurant.cz

 

 

Written by Jana Veselá