Barman pražské restaurace George Prime Steak Michal Kovář se zúčastní celosvětové soutěže Diageo Reserve World Class Competition. Toto prestižní mixologické klání poprvé v historii umožní soutěžit o titul nejlepšího barmana ČR. V rámci něj budou moci i hosté vybraných barů ochutnat soutěžní koktejly a bar restaurantu George Prime Steak je mezi nimi.
Věhlasná soutěž Diageo Reserve World Class Competition je nejnáročnější světovou barmanskou soutěží. Vítěz globálního finále získá kromě hodnotné odměny rovněž nejváženější titul v oboru mixologie World Class Bartender of the Year. Cesta k prestižnímu ocenění je ale velmi náročná. Zájemců bývá přes 3000 a každý z nich je už při vstupu do soutěže skvělým, ne-li špičkovým barmanem.
Poprvé se do soutěže zapojí rovněž Česká republika svými přípravnými koly a hlavně národním finále. To přináší velkou výzvu několika nejlepším barmanům od nás, aby získali titul nejlepší barman ČR a případně i šanci propracovat se do globálního kola. Mezi nimi nalezneme i usměvavého Michala Kováře z George Prime Steak v Platnéřské ulici v Praze.
Restaurace, která si zakládá nejen na světové úrovni ingrediencí a přípravy steaků, ale i na kulinářských specialitách z ryb a darů moře, nabízí rovněž velmi zajímavou nabídku nápojů. Vedle špičkových kalifornských vín jsou to právě čerstvě připravované klasické koktejly z rukou Michala Kováře, který se už delší dobu připravuje na jedinečné barmanské klání. Dobře ví, že světovou soutěž barmanů není radno brát na lehkou váhu: „Soutěž je to opravdu náročná a záleží na každém, co předvede. Já se na to moc těším a doufám, že díky zkušenostem i svému originálnímu koktejlu budu mít šanci nejen na postup, ale i na vítězství.“
Výhodou pro všechny návštěvníky barů je to, že drinky mohou být míchány jen z těch nejkvalitnějších surovin, každá slabší přísada totiž připravovaný nápoj znehodnocuje. A navíc si mohou pochutnat na výjimečných koktejlech, které barmani – soutěžící musí vymyslet podle zadání soutěže. Například v disciplíně „Red Carpet Trend“, mají barmani připravit koktejl inspirovaný světovou kinematografií.
Barman George Prime Steak Michal Kovář už prozradil, s čím vyrazí do boje: „Pro Diageo Reserve World Class Competition jsem vymyslel a namíchal koktejl Bacon Pipe.“ Kdo chce už teď okusit z jeho hbitých rukou klasické míchané drinky anebo něco unikátního, nemá proč otálet.
Soutěž nabízí vedle profesionálního mixologického klání i možnost ochutnat soutěžní koktejly komukoliv, kdo navštíví vybrané bary. U nás jich je vytipováno celkem šestnáct. Hosté George Prime Steak by tak od 10. března neměly promeškat tzv. Diageo World Class Days a ochutnat od Michala Kováře koktejly, s kterými chce právě on zaujmout a získat prestižní ocenění.
www.georgeprimesteak.com