I Praha je už místem, kde si můžete užít jedinečnou chuť vynikajícího steaku. V George Prime Steak restaurantu v Platnéřské ulici 19 se jim věnují s neobvyklou bravurou. Dokladem je i nabídka pro Beef Experts. Jste-li skuteční labužníci, pak vás tato neobyčejná příprava vyzrálého hovězího provede rájem dokonalé chuti.

SPH_rest6272

Majitel designové restaurace George Prime Steak, šéfkuchař a podnikatel George Betak, nabízí pro hosty svého labužnického stánku výběr toho nejlepšího hovězího ve standardu Black Angus USDA Prime Beef. george 6Je to maso pouze z několika málo vybraných farem z amerického středozápadu, kde chov probíhá naprosto přirozeně s kvalitním krmivem, bez hormonů, antibiotik a podle zásad etického zacházení.

Skvělé maso ale není vše. Právě nabídka pro Beef Experts je dokladem, že se musí také vědět, jak s ním nejlépe naložit. Aby byl zážitek z každého sousta ještě chutnější, prochází zde hovězí tzv. stařením. Po dobu přesně určeného počtu dní se z masa vypařuje vlhkost. Dochází tak k zintenzivnění chuti a neuvěřitelnému zkřehnutí hovězího. Už samotná výsledná vůně masa blízká popcornu či praženým ořechům s lehkými tóny modrého sýra a lanýžů vám napoví, že se můžete připravit na nebývalý zážitek pro všechny smysly.

george 7Vyzrálé hovězí maso stáří 30 dnů je dostupné o víkendech jen v omezeném množství, proto je chytré si svou steakovou seanci zarezervovat. Pro skupinu 6 –12 osob si však můžete objednat staření části vysokého roštěnce dokonce na míru, a to v jednom ze salonků restaurantu určeném na suché zrání masa. Stáří 30 dní je doporučené, pro dobrodruhy je však k mání hovězí stařené 45 dní a pro vyložené nadšence dokonce 60 dní.

Vynikající chuť podpoří ještě gril Montague Legend, který zde vlastnili jako první v ČR. Steak sežehne při 650° Celsia, čímž uvnitř masa uchová všechny přírodní šťávy a vytvoří nezaměnitelnou jemnou máslovou konzistenci.

A co víc! Báječné steaky zde můžete zapít výběrovým vínem ze zdejší bohaté enotéky odborně sestavené someliérem. Ten pochopitelně ochotně poradí s výběrem, aby se každý host mohl bez obav oddat fascinující kulinářské extázi.

Written by Jana Veselá