Kapitánův stůl se prohýbá pod pravými americkými steaky, kalifornské víno dráždí smysly a pohled dveřmi do kuchyně slibuje další kulinářské zážitky. Že byste se jako zázrakem ocitli na palubě pirátské korvety kotvící u jednoho z karibských ostrovů?

Sedíte v pohodlí v designovém salonku netypického steak housu George Prime Steak Restaurant v samém srdci pražského Starého Města a nejspíš si právě pochutnáváte na skvělém hovězím pocházejícím z jedné z pečlivě vybraných farem amerického středozápadu. Salonek Kapitánův stůl – tak se totiž opravdu jmenuje – je svým uspořádáním jako stvořený pro decentní společnost. Usadit se v něm může až 12 hostů, kteří zde najdou rozsáhlou exkluzivní kolekci vín z Kalifornie, kabinet na suché zrání hovězího masa a především mají přímý kontakt se šéfkuchařem.

Restaurace George Prime Steak Restaurant ale v prvé řadě nabízí výběr hovězích steaků z kusů ve standardu Black Angus USDA Prime Beef zaručujícím prvotřídní kvalitu. Označení „USDA Prime“ totiž americké ministerstvo zemědělství uděluje jen asi 2-3 procentům hovězího vyprodukovaného v USA.

Majitel restaurace George Betak, šéfkuchař a podnikatel, hovězí osobně vybírá a nechává nejméně 30 dnů vyzrát. K úpravě steaků se používá unikátní gril Montague Legend, který je jediným v Praze. Gril maso sežehne při teplotě 650 stupňů. Díky tomu si uchová všechny přírodní šťávy a vytvoří tak lákavou a jemnou máslovou konzistenci.

Chloubou restaurace je unikátní enotéka, kam se ukládají láhve s vínem. V čem spočívá její kouzlo? Mohou se otevřít hodně drahá vína a vy si dáte třeba jen skleničku a nemusíte kupovat celou láhev.

www.georgeprimesteak.com

George-Prime-Steak

Oligarch Burgery, to je hovězí s restovanými foie gras, normandským sýrem Brillat Savarin a plátky ryzího zlata.
Oligarch Burgery, to je hovězí s restovanými foie gras, normandským sýrem Brillat Savarin a plátky ryzího zlata.
K prvotřídním steakům patří prvotřídní kalifornská vína
K prvotřídním steakům patří prvotřídní kalifornská vína
Vína hostům pomáhá vybrat sommeliérka Vladimíra Hrehová
Vína hostům pomáhá vybrat sommeliérka Vladimíra Hrehová
Vítejte u Kapitánova stolu
Vítejte u Kapitánova stolu

Written by Jakub Machač