Letní výlety, obědy v zahradních restauracích i na zahrádkách před kavárnami, posezení s přáteli u skleničky – to všechno jsou chvíle, kdy přijde chuť i na sladkou tečku. Některé letní varianty dortíků a pohárů využívají i sezonní ovoce, jiné zůstavají u klasických receptur jako během celého roku. Tady je pár tipů, abychom vás naladili!

 

_K5S9794

 

Jahodové capuccino ozdobené doutnající levandulí je specialitou půvabné pražské malostranské restaurace Kampa Park, která leží přímo na vltavském břehu. Nikde jinde ho takhle nedovedou a za ochutnání opravdu stojí!

cokol dort s lesnim ovocem a parizskym kremem

 

 

 

Čokoládový dort s pařížským krémem a lesním ovocem nemusíte sníst sami celý, určitě vám ukrojí i jednu porci, ale pokud se rozhodnete uspořádat si třeba velkou rodinnou oslavu v Hliněné Baště v Průhonicích, objednejte si jej klidně celý i s mašlí.

 

 

Za čokoládovým fondantem s domácí vanilkovou zmrzlinou a ovocem se vypravte opět na pražskou Kampu, tentokrát do restaurace Hergetova Cihelna. Když zaboříte lžičku do nadýchaného těsta, objeví se horká čokoládová náplň… Chuť čokolády, vanilkové zmrzliny a čerstvého ovoce vás dostane.

 

 

 

Jahodový koláč zdobí čerstvé letní plody a zelená máta, která kombinaci osvěžuje. Krásně barevné na pohled a což teprve ta chuť! Nejrůznější dezerty vlastní výroby patří také do nabídky Cathedral Café, nekuřácké kavárny v Týnské ulici v Praze. Nechybí samozřejmě všudypřítomný genius loci gotického domu, ve kterém podnik sídlí, a výborná káva.

 

 

V café Štrúdl v Českém Krumlově má každý měsíc svůj speciální štrůdl! Třeba teď v červenci je to višňový s tvarohem. První „domácí štrúdlárna“ v jižních Čechách začala fungovat v loňském roce v Českém Krumlově a její věhlas stále roste. Kavárna café Štrúdl sídlí v nově zrekonstruovaném hotelu Latrán přímo pod českokrumlovským zámkem v místech dřívějšího severního hradebního opevnění a původní Latránské brány.

 

Written by Jana Veselá