Největší alpská pastvina Seiser Alm se rozkládá pod obrovitou stěnou Sasso Lunga a vytváří zajímavý protiklad k vrcholům Dolomit. V létě nejvýše položené pastviny v Evropě se promění při dopadu prvních sněhových vloček na rozsáhlý lyžařský ráj, rozpínající se na ploše 52 kilometrů čtverečních.

Když vyjedete lanovkou z vesničky Seis/Siusi v zimním období, otevře se před vámi lyžařský ráj. Na lyžaře a snowboardistu tu čeká 60 kilometrů sjezdovek a skvělý snowpark, který je označován jako nejlepší v Itálii. Moderní rozsáhlá síť lanovek a vleků eliminuje veškeré fronty. Seiser Alm se díky širokým a dlouhým tratím stal jakousi mekkou carvingu. Běžkaři tu najdou 80 kilometrů skvěle upravených lyžařských stop. A v dosahu je i legendární ski safari Sella Ronda, kam vás dovede v pohodě skibus.

Mýty a tajemství, kam se podíváš

V Jižním Tyrolsku se setkáváte s mýty na každém kroku. Před lety prý čarodějnice začarovaly počasí a duchové zbláznění do tance zkazili mléko. Vyhlídky a skalní útvary, které se jmenují například Čarodějnická lavice a podobně, nekladou dnes fantazii žádné hranice. Obklopuje vás zde svět Dolomit, starý miliony let, a hluboké lesy s divokými potoky a stržemi.

300 slunečních dní v roce

dělá z Jižního Tyrolska oblíbený cíl pro milovníky sjezdovek, běžek i zimních túr. Seiser Alm navíc patří k regionům Jižního Tyrolska s největší jistotou sněhu. Tomu vděčí na jedné straně díky nadmořské výšce, na druhé straně díky východo-západní poloze. 100 procent sjezdovek s možností technického zasněžování zaručuje zábavu při lyžování od prosince do dubna.

Kde se ubytovat

Romantický hotel Turm začal psát svůj příběh již ve 13. století. Věž postavená na vysoké skále sloužila v průběhu let jako obydlí pro faráře, soudní dvůr, obecní šatlava a později se stala hostincem.

Hotel patří již tři generace rodině Pramstrahler. Ze zájezdního hostince se jejich péčí podařilo vybudovat krásný hotel, k jehož atrakcím patří rovněž sbírka uměleckých pokladů, jaké byste v zdánlivě ospalém koutě Jižního Tyrolska nečekali.

Hostitel a šéfkuchař v jedné osobě, držitel 14 bodů podle Gault Millaua, je svými lahodnými kreacemi pověstný i za hranicemi Jižního Tyrolska. Jeho restaurace se umístila mezi pěti nejlepšími hotelovými restauracemi v Itálii. Je zároveň majitelem vinice Grottnerhof, která pochází z 13. století, a kde take vítá své hosty. I zde dokázal vytvořit kouzelné prostředí, které spojuje tradici s vkusným designem. Kuchyň je ponechána v původním stylu, jak dokumentují zakouřené stěny stále funkční pece na chléb.

http://www.hotelturm.it

 

Seiser Alm

Written by Kateřina Novotná