Ingredience z Černého lesa, nádech exotické Indie, ale i britské tradice. To vše v sobě slučuje luxusní gin Monkey 47. Základ jeho receptury vytvořil v první polovině 20. století podplukovník Royal Airforce Montgomery Collins. Narodil se v britské Indii, podatatnou část života ale zasvětil přípravě regionálního ginu v Německu.

The Mill_01

Na letitou recepturu navazuje přední produkt Monkey 47, unikátní Schwarzwald Dry Gin. Tvoří ho 47 schwarzwaldských bylinek a obsahuje 47% alkoholu. Vyrábí se macerací z trnek destiluje pouze jednou ročně v malých várkách. Přesnou recepturu, jejíž základ byl nalezen na půdě domu Montgomeryho Collinse, znají dnes pouze dva lidé.

C_Keller_02Životní příběh Montgomeryho Collinse navíc Monkey 47 nereflektuje pouze v receptuře, ale i designu produktů. Prodávájí se totiž výhradně v půllitrových nevšedních lahvích s etiketami s opičkou. Jejich náčrt byl nakreslen ručně a připomínají razítko z viktoriánského období. Říká se totiž, že po druhé světové válce Collins adoptoval opici jménem Max, po které pojmenoval svůj hotel a následně i gin. Na tuto legendu navazují i současní pokračovatelé, majitel společnosti Alex Stein a mistr palírník Christopher Keller. A proto název Monkey 47.

 

Monkey47FrontB_ExtractedGin můžete ochutnat ve dvou variantách: Monkey 47, Schwarzwald Dry Gin se vyrábí z bobulí a kořenů rostoucích ve Schwarzwaldském pohoří a z koření pocházejícího z dálné Indie. Vedle tradičního jalovce v chuti poznáte kubébu, kasii, jasmín, levanduli, angeliku nebo pomelo.

Monkey 47, Schwarzwald Sloe Gin, je pikantní a komplexní, vyrobený macerací ručně sbíraných trnek z Černého lesa a navazuje na tradice Velké Británie. V aroma jsou patrné švestky a jalovec s lehkým náznakem mandlí v závěru.

 

 

 

 

 

Monkey 47

Written by Kateřina Novotná