Restaurace Podbělka ve Wellness hotelu Vista je vyhlášená svou kuchyní. Vyberou si tam jak milovníci ryb, zvěřiny, grilovaných steaků, tak i vegetariáni a fanoušci lehčích jídel. Ochutnat tu můžete lokální čerstvé i zrající sýry a spoustu dalších pochutin. Na suroviny od místních jesenických farmářů a dodavatelů nedá šéfkuchař Petr Svoreň dopustit.

Restaurace Podbelka_Pstruh posirovany v masle

Do té doby sbíral zkušenosti po českých restauracích i světově známých michelinských podnicích. Na zimu Svoreň přichystal nový sezónní jídelníček, kde můžete ochutnat třeba pohankové risotto s řepou a kozím sýrem, křepelku s pohankovým ragú a liškami nebo grilovaný steak z vyzrálé hovězí svíčkové se zauzenými bramborami a pažitkovým tvarohem. Restaurace Podbelka_sefkuchar Petr Svoren vari 2Jako dezert určitě vyzkoušejte domácí koblihu s vanilkovým krémem, podává se se zmrzlinou.

A pokud se vám už teď sbíhají sliny, ale na Dolní Moravu se dostanete až o víkendu, zatím si zkuste něco uvařit podle receptů Petra Svoreně. Začít můžete pošírovaným pstruhem na másle s omáčkou „beurre blanc“:

Pstruha si nejdříve vyfiletujte a zbavte ho kostí. Pak ho vložte do másla na dvě až tři minuty. Nakrájejte si zeleninu s žampiony na malé kostičky (tzv. „brunoise“). Orestujte ji na olivovém oleji a dochuťte solí a pepřem. Pórek opečte na másle, lístky řapíkatého celeru orestujte. Omáčku připravíte zredukováním vína se šalotkou na hustotu sirupu. Pak vmíchejte máslo, dochuťte solí a citrónem. A můžete podávat.

Restaurace Podbelka_Jehneci kolinkoJehněčí kolínko má v typické české kuchyni určitě své místo, vyzkoušejte ho netradičně s fazolovým ragú. Očištěné kolínko opečte na oleji, vložte ho do zeleninového základu a duste do měkka. Maso dejte stranou a omáčku propasírujte, případně zjemněte máslem. Uvařené fazole krátce orestujte na zpěněné šalotce, kořenové zelenině a anglické slanině. Přidejte trošku protlaku a orestujte. Na závěr přidejte zakysanou smetanu, dochuťte solí, pepřem a dozdobte petrželkou.

Restaurace Podbelka_Pohanka, repa, kozi syrPohankové risotto si můžete dát i v Podbělce, pokud se vám po něm bude stýskat, zkuste si ho udělat doma. Nejprve si pohanku v zeleninovém vývaru uvařte al dente. Potom si očistěte a dejte vařit řepu. Uvařenou ji dejte stranou. Vývar z řepy a část řepy rozmixujte v mixéru. Pohanku a mixovaný vývar na pánvi spojte, přidejte oříškový olej. Na talíři poklaďte šlehaným kozím sýrem a řeřichou.

 

 

Na menu restaurace Podbělka se můžete podívat na restaurace-podbelka.

www.hotel-dolnimorava.cz

Written by Jana Veselá