Restaurant Jakub v historickém centru Českého Krumlova patří k oblíbeným cílům znalců a milovníků prvotřídní kuchyně. Od začátku července až do podzimu tady servírují nové menu, které šéfkuchař Jiří Houška postavil na těch nejlepších základech – čerstvých sezónních surovinách prvotřídní kvality, precizních recepturách, poctivé gastronomii a respektu k preferencím hostů.20120813-img-3614

Restaurant Jakub zůstává věrný své pověsti podniku vyhlášeného specialitami regionální i mezinárodní kuchyně. Jakub_KrumlovV novém menu určitě stojí za pozornost a ochutnání například tradiční jihočeská kulajda s pravými hříbky a pošírovaným farmářským vejcem, pečený candát na ragů z bílých fazolí a lišek s bramborovými lokšemi, risotto s lesními houbami, rukolou a sýrem Gran Moravia nebo králičí stehno vařené metodou sous vide s domácími špeclemi restovanými na slanině s omáčkou z dijonské hořčice. A sladká tečka? Co třeba domácí lívance s borůvkovým žahourem a zakysanou smetanou…

Restaurant Jakub je součástí Hotelu Krčínův dům, sídlí v přízemí historické budovy ze 14. století jen pár minut chůze od centrálního náměstí a českokrumlovského zámku.

www.jakubrestaurant.cz

Written by Jakub Machač