Název oblíbené pražské gourmet restaurace Kalina Cuisine & Vins předznamenává její prvořadý cíl – nabídnout hostům prvotřídní pokrmy harmonicky doplněné pečlivě vybraným vínem. Cíl, kterému je přizpůsobeno vše ostatní. Jednoduše designovaný interiér, precizní a věci znalá obsluha, přívětivá atmosféra, nádobí a sklo světových značek dávají náležitě vyniknout skutečným zážitkům na talíři a ve sklenici.

kalina_3

Gourmet restaurace Kalina Cuisine & Vins v přízemí starého měšťanského domu U Zlaté Husy v Dlouhé ulici v centru Starého Města byla otevřena v listopadu 2012 jako společný projekt šéfkuchaře Mirka Kaliny a sommeliera Víta Hepnara. Záhy se zařadila mezi nejlepší restaurace v Praze.

mirek kalina 2V Kalina Cuisine & Vins se vaří podle receptur vycházejících z tradiční francouzské a české kuchyně, občas s přídavkem prvků moderní kuchyně, ale vždy s charakteristickým stylem šéfkuchaře Mirka Kaliny, profesionála se zkušenostmi z předních českých a zahraničních restaurací. „Obecně mám rád všechny kuchyně, ale vždy dávám přednost původním receptům, důrazu na hlavní surovinu. Vidím třeba špičkovou rybu a pak jen doplním přílohu a zeleninu dle sezóny a přidám omáčku. Řídím se zkušeností a citem, často mě inspirují také kolegové a stálí hosté. Nechci ohromovat složitými technologickými postupy a vizuálními efekty, ale spíše chutí, jednoduchostí, kvalitou suroviny a řemeslem, vařit tak, aby s pokrmy seděla klasická velká vína. Méně je více a ve vysoké kuchyni to platí dvojnásob,“ říká Mirek Kalina, který v rámci četných stáží po celém světě pracoval i v legendární tříhvězdičkové Les Prés d‘Eugenie uznávaného šéfkuchaře a jednoho ze zakladatelů nouvelle cuisine (francouzské nové kuchyně) Michela Guerarda.

2014 PHOTOONE (2)Stálý jídelní lístek v Kalina Cuisine & Vins doznává změn ve dvou až tříměsíčních intervalech a je obohacen denní nabídkou čerstvých ryb. Obědové menu se obměňuje každý den, podle aktuálně dostupných surovin. Celá nabídka je doplňována o denní speciality. Ke zdejším vyhlášeným hitům patří například lehce zauzený telecí tartar nebo šneci po burgundsku.

Vinná karta je sestavena z více než 300 druhů klasických vín pocházejících ze známých oblastí Francie a je doplněna německými, rakouskými, italskými a samozřejmě českými vinařstvími. O co nejdokonalejší propojení chuti jídla s vybranými víny se starají sommelieři, a to nejen Vit Hepnar, držitel četných profesních ocenění, ale i nastupující mladá sommelierská generace. Rozsáhlá nabídka pečlivě zvolených rozlévaných vín včetně champagne je zárukou příjemného zážitku byť jen z jedné sklenky vína.

Do restaurace Kalina Cuisine & Vins hosté míří na vydatný, zdravý oběd, odpolední pracovní schůzku i pohodovou večeři s partnerem, rodinou či přáteli. Vědí, že tady vždy najdou po všech stránkách špičkovou kvalitu a osobní přístup.

 

Restaurant Kalina

 

Written by Jana Veselá