Zajít si na dobrou snídani do kavárny či restaurace je trend, který se stává stále rozšířenějším. Je fajn spojit pracovní schůzku s ranním posezením či nastartovat svůj den plný předvánočních nákupů u dobré kávy a vajíček a pozorovat z okna, jak se město probouzí a ožívá… Jednu z nejpestřejších snídaňových nabídek najdete v kavárně Café Colore v Jungmannově ulici.

IMG_9184V bohaté nabídce nechybí pražská šunka, pečená slanina, losos s máslem, vejce do skla i několik druhů omelet – třeba s anglickou slaninou či se žampiony. „Klademe velký důraz na kvalitu produktů a všechna naše vaječná jídla jsou připravená z vajec z rodinné farmy Kubátových z Benešovska. Současně v naší domácí pekárně každý den připravujeme několik druhů chleba i snídaňové pečivo,“ vysvětluje majitel Café Colore Martin Novák.

IMG_9175Hosté si mohou sestavit snídani sami nebo dát přednost některému z tradičních snídaňových setů. V nabídce je třeba anglická, lyonská a americká snídaně. Zatímco jednotlivá vaječná jídla se pohybují v cenách od 69 do 105 korun, snídaňové sety s čajem nebo kávou a džusy vycházejí na 165 až 265 korun. Výjimku tvoří kontinentální snídaně, která stojí pouhých 98 korun. Velmi oblíbená je domácí snídaně, jejíž součástí je vedle čerstvého pečiva s máslem a domácí zavařeniny také pražská šunka, vařené vejce, káva nebo čaj a čerstvý pomerančový a grepový džus. A to vše za příjemných 165 korun.

Milovníci sladkého ocení nadýchané domácí lívance servírované s ovocem a zakysanou smetanou, případně palačinku s tvarohem a rozinkami, jiné potěší čerstvý croissant opět z vlastní pekárny nebo mísa čerstvého sezónního ovoce. A nechybí ani zdravá snídaně v podobě ovesných vloček se sušeným ovocem či pečeného müsli. Naopak pokud si chtějí hosté užít romantiku se vším všudy, mohou si ke snídani objednat také sklenku sektu, neboť Café Colore je velkým propagátorem českých sektů a v nabídce má velmi pestrý výběr „bublinek“ (samozřejmě nejen těch českých).

www.cafecolore.cz

 

 

Written by Kateřina Novotná