Masopust. Ač by člověk podle názvu přepokládal, že se jedná o půst, opak je pravdou. Je to období až nezřízeného hodování a teprve po něm přichází 40 denní půst před Velikonocemi. Podle tradice byste o Masopustu naopak měli hodně jíst, abyste zůstali po celý rok silní.

31
A právě to je možné i v Hergetově Cihelně! Od 5.2. do 12.2. připravil šéfkuchař Marek Raditsch masopustní menu. Opravdu to tentokráte není nic pro vegetariány… Hosté si budou moci vybrat ze tří předkrmů a čtyř hlavních jídel, v nichž nechybí například černá zabijačková polévka, jelítko čo vepřový bůček či kolínko ze selátka. Prostě ráj pro všechny masožrouty!

39Masopustní menu:

Předkmy

Černá zabijačková polévka s kroupami a majoránkou 175 Kč

Terina z vepřového kolínka s hráškovým pyré, nakládanou karotkou a celozrnným toastem 245 Kč

Zprudka opečené mušle sv.Jakuba s jelítkem Boudin noir, majonézou z hnědého másla a pečenou cibulí 425 Kč

 

Hlavní chody

40Pomalu pečený vepřový bůček s grilovanou cibulí, celerem pečeným v soli a omáčkou s hořčičným semínkem 325 Kč

Confit z vepřových líček s bramborovým pyré, smrži, pečeným kadeřávkem a omáčkou demi glace 395 Kč

Pečené vepřové karé s bylinkovou krustou, tuřínem vařeným v sádle a křupavými škvarky 365 Kč

Kolínko ze selátka s hnědým zelím, pečenými baby brambůrkami a omáčkou z černého piva 345 Kč

 

Dezerty

Pražský koláč s vanilkovým krémem, mandlemi a borůvkovým sorbetem 165 Kč

 

Zavzpomínejte na staročeskou tradici a přijďte si pochutnat!

Written by Kateřina Novotná