Hrajte s námi o tři poukazy, každý v hodnotě 1000 Kč, do restaurace Port 58! Holešovická restaurace Port58 se každou středu, čtvrtek a pátek může pochlubit jedinečnými degustačními večery. Večeře jsou vždy tříchodové a stojí bezkonkurenčních 299 korun. Menu je vždy v plné režii šéfkuchaře Otakara Humpla. Ve středu své fantazii neklade žádné meze, ve čtvrtek počítejte s grilováním, v pátek se v Portu obvykle podávají ryby.
Při přípravě jídel s oblibou používá metodu sous vide. Při té se potraviny připravují ve vzduchotěsném obalu ve vodní lázni. Připravit se takhle dá jakékoliv maso, ryby, zelenina, ale i ovoce. Každá surovina se pošíruje po různě dlouhou dobu, často až 72 hodin. Teplota je při tomto procesu nižší než bod varu. Díky tomu si potraviny zachovají přirozenou chuť, šťávu a texturu. Stačí pak jen kousek másla, čerstvých bylinek a špetka soli na dochucení. Pokud jste se s touto metodou ještě nesetkali, určitě se do Portu brzy zastavte.
Šéfkuchař Humpl dodává, že nejdůležitější pro něj je, aby v restauraci vařili jednoduchá a nápaditá jídla, při kterých použijí jen kvalitní a čerstvé suroviny. Spolehnout se můžete i na milou a pozornou obsluhu, která vám ráda doporučí i kvalitní víno k vybranému pokrmu.
Majitelem restaurace Port58 je šéfkuchař Otakar Humpl. Má více než dvacetiletou praxi, kterou získával mimo jiné i ve Španělsku. Jeho specialitou je příprava sezónních pokrmů metodou sous vide. Humpl spolupracoval se Sommelier Academy a i nadále se věnuje tématu snoubení vína s jídlem. Mezi jeho další aktivity patří zajišťování cateringu pro malé i velké společnosti a také se zabývá gastro poradenstvím.
Soutěžní otázka:
Kde najdete restauraci Port58?
Odpovědi zasílejte na info@trendy-age.cz do 8.3.
Vyhrává každá 160. správná odpověď do vyčerpání zásob. Cenu mohou vyhrát ti, kdo „olajkovali“ Trendy Age na facebooku. Pokud tedy náhodou mezi ně ještě nepatříte, najdete nás zde: www.facebook.com/trendyage/
Nápovědu najdete zde: www.restaurantport58.cz