Když v roce 1954 představil Schweppes světu novou příchuť limonády Bitter Lemon, způsobil doslova revoluci. Tedy – další ze svých revolucí. Ta první byla největší a přinesla do našich životů sodovku.
Jacob Schweppe je totiž vynálezce, který přišel na to, jak v lahvi uchovat vodu s bublinkami. Tehdy si jeho produkty ve velkém oblíbili lékaři i britská královská rodina, ale šikovný Švýcar pokračoval ve vývoji svých nápadů dál a… Jeho značka uvedla v 19. století na trh vůbec první ochucené limonády – zázvorovou Ginger Ale a chininový Indian Tonic.
Příběh Tonicu je obzvlášť zajímavý – jeho chuť je inspirována trikem britských kolonialistů, kteří používali chinin jako protijed při nakažení malárií. A protože má chinin hořkou chuť, míchali jej s ginem a limetkou. Až sem tedy sahá historie jednoho z nejoblíbenějších koktejlů a právě tady má také původ Bitter Lemon, chinin a citron v jednom. Jeho první lahev byla ovšem slavnostně otevřená až takřka devadesát let po té s originálním Tonicem. Přesně tak dlouho totiž trval výzkum zpracování ovoce v perlivých nápojích. Ale povedlo se a Schweppes udal další nový směr.
Bitter Lemon je dodnes oblíbeným produktem těch nejlepších barmanů. „Doporučuju ho pít čistý, chlazený na led, s plátkem citronu anebo míchat s ginem stejně jako Tonic, skvěle se také hodí k vodce. Já mám moc rád drink Schweppes Bitter Love, který připravujeme v rámci Schweppes The Baru,“ doporučuje barman Milan Zaleš.