Vychutnejte si léto do poslední kapky s lahodnými recepty plnými šťavnatých melounů Bouquet. Sladké ovoce, které vyrostlo ve slunném Španělsku, nejen skvěle chutná, ale také se dobře připravuje. Je totiž bez pecek – díky speciálnímu šlechtění obsahuje jen malé množství měkkých jadérek. Ušetřete čas při vaření a dopřejte si nezapomenutelnou letní hostinu díky originálním receptům.

 

Vychutnejte si melounové nanuky, salát s melounem a fetou, limonádu s melounem a mátou a pikantní melounovou omáčku.

Nanuky

Kombinace sladkých bezpeckových melounů Bouquet, jahod a bazalky překvapí svěží letní chutí. Zmrzlinu stačí dosladit podle své chuti medem. Nic víc k tomuto prázdninovému dezertu nepotřebujete. Na 6 nanuků budete potřebovat:

300 g melounu Bouquet, 200 g jahod, 1 snítku bazalky, 2 lžíce medu

Jahody opláchněte a zbavte stopek. Do mixéru vložte nakrájený meloun, jahody, med a bazalku. Vše důkladně rozmixujte. Připravte si tvořítka na nanuky a směs do nich nalijte. Vložte do mrazáku a nechte mrazit alespoň 4 hodiny. Pokud tvořítka nemáte, nalijte směs do kelímků nebo šálků.

 

 

Salát se sýrem feta

Kombinace ovoce a slaného sýra není na jihu Evropy žádným překvapením. Objevte toto nečekaně lahodné duo i vy v čerstvém salátu ze dvou druhů melounů Bouquet se sýrem feta.

Připravte si:

200 g červeného melounu Bouquet, 200 g žlutého melounu Bouquet, 200 g sýru feta, 200 g polníčku, 1 lžíci černých sezamových semínek, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, pepř, špetku soli

Salát opláchněte a nechte okapat. Pak ho dejte do velké mísy. Melouny a fetu nakrájejte na kostky. Přidejte k salátu. Poté ho zakapejte olejem, citronovou šťávou, přidejte špetku soli, trochu pepře a sezamová semínka. Vše opatrně promíchejte a rozdělte do misek.

Melounová limonáda

Hotová je raz dva a její ovocný obsah můžete měnit podle toho, co máte zrovna po ruce. Melounová limonáda s mátou chutná dětem i dospělým a vychlazená se hodí pro horké prázdninové dny.

Budete na ni potřebovat:

300 g melounu Bouquet, 2 l perlivé vody, hrst jahod, 2 citrony, hrst čerstvé máty

Asi 100 g melounu rozmixujte s několika lístky máty. Vložte do džbánku, přidejte zbylou mátu, zbytek nakrájeného melounu, jahody a na plátky nakrájený citron. Přilejte perlivou vodu, přidejte led a podávejte.

Melounová omáčka 

Máte rádi něco ostřejšího? Pak je melounová omáčka ke grilovaným masům ideální pro vás. Nebojte si upravit množství chilli papriček podle toho, kolik snesete.

Připravte si:

200 g melounu Bouquet, 2 lžíce pasírovaných rajčat, 2 stroužky česneku, 1 chilli papričku, 1 lžičku třtinového cukru, 1 lžičku škrobu, 2 snítky tymiánu, sůl, pepř

Meloun rozmixujte. Dejte ho do rendlíku, přidejte nasekanou chilli papričku, rajčata, prolisované stroužky česneku, škrob, sůl, pepř, cukr a lístky tymiánu. Metličkou vše prošlehejte. Pomalu přiveďte k varu a za stálého míchání vařte pár minut. Hotovou omáčku podávejte ke grilovanému masu.

 

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 70 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými jakostními předpisy.

 

Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku.

Melouny Bouquet jsou k dostání od konce dubna v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách.

Written by Jana Veselá