Je to skvělá zpráva, také pražská gastronomie začíná mít své tradiční rituály a svátky. Jedním z nich je prezentace unikátního menu sestaveného z polární tresky, které se do české metropole vrací již popáté. Tuto ojedinělou akci připravila pro všechny milovníky dobrého a kvalitního jídla oblíbená fine dining restaurace Kampa Park.

16

Od ledna do března zařadila do své nabídky menu z polární tresky, která se loví jen tři měsíce v roce, a hlavně ve Skandinávii je považována za mimořádnou pochoutku. Polární tresky totiž migrují za polárním kruhem a jejich maso má velice jemnou a delikátní chuť. Navíc má ideální nutriční složení a je velmi zdravé.

_MG_9477-01(1)

Tresčí játra s jarní cibulkou

Při sestavování menu se šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch inspiroval ve Skandinávii, především v Norsku a Švédsku, kde má sezónní menu z polární tresky dlouhou tradici. A co všechno na hosty v Kampa Parku čeká? Jako amuse bouche se podávají tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou. Klasický předkrm pak obstará ojedinělá lahůdka v podobě tresčího jazýčku, který je osmažen do křupava v těstíčku z japonského panka a dochucen tymiánem a kajenským pepřem. Podává se se salátem z červené řepy a koprovým aioli. „Právě maso z jazyka tresky je nejkřehčím kouskem celé, zhruba pětikilové ryby,“ vyzdvihuje mimořádnou delikatesu Marek Raditsch. Dalším chodem je hutná rybí polévka, která je letos kreativně připravena jako hold thajské kuchyni, a je tudíž dochucena kokosovým mlékem a kafirovými lístky.

_MG_9579(1)

Pečená polární treska s fazolovým ragú, kadeřábkem a beurre blanc omáčkou

Jako hlavní chod se v Kampa Parku servíruje pečená polární treska, která nechá svou jednoduchou úpravou vyniknout lahodnému masu. Jemnou chuť prémiové suroviny na talíři doprovází hned celá plejáda kreativních chuťových komponentů, ať už je to svěží fazolové ragú, stále oblíbenější křupavý kadeřávek či klasická beurre blanc omáčka z másla a vína ochucená tentokrát pomeranči. Přestože porce tresky je opravdu velká, hosty ještě čeká typický skandinávský dezert v podobě vařené „rýže a la Malta“ s mandlemi, malinovou omáčkou a jemným sorbetem.

Cena čtyřchodového menu činí 1350 korun.

www.kampagroup.com

 

 

 

Polární treska v Kampa Parku

Půvabné zákoutí restaurace Kampa Park
Půvabné zákoutí restaurace Kampa Park
Romantický výhled na Karlův most
Romantický výhled na Karlův most
Rybí polévka s kokosovým mlékem a kafrovými lístky
Rybí polévka s kokosovým mlékem a kafrovými lístky
Dokřupava osmažený jazýček z polární tresky
Dokřupava osmažený jazýček z polární tresky
A na závěr typický skandinávský dezert
A na závěr typický skandinávský dezert

Written by Kateřina Novotná