Malostranská Hergetova Cihelna patří již léta k nejromantičtějším podnikům metropole. Příjemné letní posezení na terase u Vltavy, znásobené podmanivým výhledem na Karlův most, patří k zážitkům, které by si nikdo neměl nechat ujít. Oblíbený podnik rozšířil své služby o stylovou kavárnu s nabídkou jednodušších pokrmů a fantastických dezertů.

Moderně pojatá kavárna zaujme sestavou pohodlných sofa ve vnitřních prostorech, kterou doplňuje klidná terasa na nádvoří. Ta je navíc umístěna jen pár metrů od slavné atrakce z dílny populárního sochaře Davida Černého. Přestože sousoší dvou mužů čurajících na mapu České republiky zde stojí již téměř 15 let a z pohledu turistů představuje ceněnou a vyhledávanou atrakci, samotní Pražané tento umělecký artefakt příliš neznají.

Nabídka kavárny Hergetovy Cihelny je odlišná od nabídky samotné restaurace, neboť sází na jednodušší a rychlejší jídla. Hosté mohou vybírat ze čtyř druhů krásně křupavých pizz, které pro restauraci připravil italský pizzař. Boduje především klasika v podobě Margherity, k dispozici je také Capriccioza, Calabrese či Rustica. Oblíbená je i zdejší focaccia – plněná pražskou šunkou a okurkou či modrým sýrem, karamelizovanou cibulí, pečenými ořechy a špenátem.

Největší úspěch mají ovšem znamenité burgery, připravené z prvotřídního hovězího black angus z farmy Velkostatek Tetín u Berouna. Šťavnaté maso v domácí bulce je připravené ve dvou verzích, a to jednak jako „pánský“ burger s názvem See-Hell-Now (slovní hříčka s výslovností názvu podniku Cihelna), který je „vytuněn“ papričkami jalapenos, a dále jako Lady burger, ve kterém pikantní papričky chybějí.

A slibované dezerty? Každý den se v kavárně připravuje půl tuctu zajímavých dortů a koláčů. Mezi stálice patří klasický Sacher či věneček, potěší čistě sezónní koláče, třeba meruňkový či švestkový. Samozřejmostí jsou domácí limonády (okurková, malinová či zázvorová) a výborná káva.

Na požádání hostům přinesou také klasické menu z restaurace, jehož letním trumfem je „vymazlené“ fish&chips, připravené z čerstvého masa lahodného halibuta, které je podávané s teplou tatarskou omáčkou, hráškem a domácími rajčaty. Dalším oblíbeným hitem je pak luxusní bramborák servírovaný s kaviárem z lososovitého pstruha, koprem a zakysanou smetanou.

www.kampagroup.com

 

Written by Kateřina Novotná