Když se řekne „jíst zdravě“, většina lidí si představí salát, po kterém má člověk hned hlad. Nebo naopak hned vidí oblíbená jídla, která už nebudou moci jíst. Ale pokud se opravdu chcete stravovat zdravě, musí vám jídlo, které si připravujete, chutnat, abyste neměli tendence vracet se k původní stravě. Fit svickova 3Pokud v této oblasti hledáte inspiraci, vyzkoušejte třeba špagety s krůtím masem nebo FIT svíčkovou s ovesno-bramborovým knedlíkem, recepty najdete níže. V obou receptech hraje velkou roli zelenina a kvalitní maso. S mraženou zeleninou Dione, kterou můžete mít v mrazáku stále, navíc brzy zvládnete podobné recepty vymýšlet sami. Nemusíte ji dlouho složitě rozmrazovat nebo umývat, loupat a krájet. Připravená je za pár minut, takže po ní můžete sáhnout vždy, když nemáte čas, ale nechcete se odbývat hotovkami nebo pečivem.   Krůtí na šalotkách se špagetami z černých fazolí není úplně tradiční recept, ale určitě ho vyzkoušejte. Je bohatý na bílkoviny, takže se hodí třeba jako lehká večeře. Budete na něj potřebovat: Kruti na salotkach se spagetami z cernych fazoli200 g krůtího masa 3-4 šalotky 2 stroužky česneku 100 g mraženého českého hrášku Dione 1 oranžovou papriku sůl pepř olivový olej 100 g špaget z černých fazolí čerstvé bylinky Krůtí maso si nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a dejte stranou. Šalotky s česnekem oloupejte a nakrájejte na plátky, nasypte je na rozpálenou pánev a zakápněte olejem. Chvíli restujte a přidejte maso. V malém rendlíku si v troše vody během chvilky povařte mražený hrášek. Potom nakrájejte papriku na proužky a orestujte ji na troše oleje. Špagety uvařte podle návodu na obalu a podávejte je s dozlatova opečeným masem s česnekem a šalotkami, hráškem a paprikou. Na závěr vše osolte, opepřete a posypte oblíbenými bylinkami. FIT svíčková není recept, ze kterého budete mít výčitky. Obsahuje pouze maso, zeleninu, koření a rostlinnou smetanu. Místo houskového knedlíku navíc vyzkoušejte jeho zdravější ovesno-bramborovou variantu. Na 3-4 porce si připravte: Fit svickova 1500 g hovězí plece 1 větší cibuli 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione olivový olej 125 ml rýžové smetany Alpro 150 ml kokosového mléka Alpro koření Divoká směs Na ovesno-bramborové knedlíky vám budou stačit 4 ingredience: 500 g brambor 100 g najemno namletých ovesných vloček 1 vejce sůl Nakrájejte si cibulku a osmahněte ji na trošce olivového oleje. Po chvíli přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout. Do pekáče dejte kapku oleje, osmahnutou cibulku, 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione a doprostřed uložte maso. Posypte kořením a dejte péct do trouby na 150 stupňů asi na 2 a půl hodiny. Maso průběžně podlévejte horkou vodou. Zatím co se maso peče, můžete si připravit zdravější variantu klasických knedlíků. Oloupejte si brambory a uvařte je do měkka. Potom je rozšťouchejte a přidejte namleté vločky, vejce a sůl. Z těsta vytvarujte knedlíky, vkládejte je do vroucí vody a vařte podle velikosti asi 10 minut. Když je maso dopečené, vyndejte jej z pekáče, zeleninu přendejte do misky, přidejte smetanu a rozmixujte. Podle hustoty přidejte i kokosové mléko. http://www.dione.cz    

 

Written by Jana Veselá