Také milujete zmrzlinu a makronky? Jestli jste na tom stejně jako já, spojení těchto dvou dokonalých cukrářských lahůdek je i pro vás splněným snem. Křehké barevné skořápky z mandlového těsta slepované místo krému lahodnou zmrzlinou nabízí jako jediná v Praze i v celém Česku Amorino, jedna z nejúspěšnějších italských zmrzlinářských značek.

2_makronka-se-zmrzlinou_foto-amorino-repro-zdarma

K nejoblíbenějším patří makronky se zmrzlinou v podobě čokoládového nebo kávového gelata.  „Ale makronky se dají slepovat i ovocným sorbetem.  Zde kraluje malina, která je mezi makronkami bezkonkurenčně nejoblíbenější příchutí,“ říká Vojtěch Kučera, manažer z Amorino Praha, první české pobočky otevřené začátkem léta na Malostranském náměstí. 5_zmrzlinova-ruze-amorino-3_foto-amorino-repro-zdarmaTa láká na celkem 30 druhů mléčných gelat a ovocných sorbetů unikátních příchutí z nejlepších surovin dovezených z celého světa – vždy čerstvých, bez dochucovadel a konzervantů. Jako jediní u nás tu z nich dokáží vykouzlit navíc i krásně naaranžované zmrzliny ve tvaru barevných růžiček, jejichž lístky si lze nechat vyskládat podle vlastní chuti.

Novou podzimní příchutí zmrzlinářství Amorino je v těchto dnech mléčné gelato s příchutí vlašského ořechu a fíků. Perfektně tak kombinuje dvě sezónní chutě. Sladké fíky ještě připomenou dozvuk pozdního léta, atmosféru podzimu navodí ořechy, které jsou pro toto roční období typické.

A k podzimu patří i její další specialita: horké vafle s pořádnou porcí zmrzliny. Požitek ještě umocňuje mix teplot jejich jednotlivých součástí: v jednom soustu si pochutnáte na horké vafli i na ledovém gelatu. „Na vafle se hodí spíše chuťově plnější gelata, jako je čokoláda nebo karamel. Základní složkou gelata je mléko. A to jde s vaflemi výborně dohromady. 1_vafle-se-zmrzlinou_foto-amorino-repro-zdarmaPokud ale někdo trvá na ovoci, rozhodně nic nezkazí ani malinovým nebo jahodovým sorbetem. Mým favoritem je kombinace Amorino čokolády a stracciatelly,“ vypráví Vojtěch Kučera. „A až uhodí opravdu zima, budou v nabídce i speciální dorty se zmrzlinou,“ dodává. Ty se neplní obvyklými krémy, ale vyhlášenými gelaty Amorino.

Čerstvé dorty nejsou nijak doslazované a nejsou v nich žádná barviva ani chemie. Amorino doplňuje svoji podzimní nabídku také svojí originální čokoládou. Tu si lze dopřát ve formě lahodných horkých nápojů či v podobě klasických tabulkových čokolád a pralinek.

 

http://www.amorino.com

 

 

 

Written by Kateřina Novotná