Máte rádi humry, krevety, ústřice a nejrůznější mořské plody? Pak se vydejte 25. února do francouzské brasserie La Gare, kterou najdete v centru Prahy. Ten den se totiž čeká invaze humrů a jejich přátel!
V celém restaurantu na vás bude čekat speciální menu, složené z nejvybranějších lahůdek. Na co všechno se můžete těšit?
Mezi předkrmy bude třeba humří koktejl s řapíkatým celerem, rybí ceviche se zázvorem a limetkou, či humří escabeche v kyselo-sladkém nálevu s chilli. Rozjezd můžete doplnit návštěvou sushi baru, kde na vás budou čekat maki rolky, sashimi i nigiri a všechno, co k nim patří.
Nesmí chybět fine de claire ústřice s citronem a šalotkovou vinagrette ani humří bisquitte ovoněný zázvorem.
K stálé položce na jídelním lístku La Gare patří mušle a krevety, na které sem můžete přijít kdykoliv a na jistotu. Nebudou chybět tedy ani ve speciálním „humřím“ menu. Mušle najdete na tři způsoby: vongole na bílém víně s rajčaty a linguine, slávky na bílém víně a zelenince a nožovky s rajčatovo-bylinkovým vinaigrette. Krevety budou přiraveny na bílém víně a česneku nebo s tomaty a čerstvými bylinkami.
Ovšem pozor, v hlavní roli je přece humr! Zde přichází. Dáte si jej Ála bordelaise, tedy s kořenovou zeleninou a tomaty? Nebo snad Thermidor, zapečený s omáčkou mornay s dijonskou hořčicí a petrželkou? Creole – s pikantní ananasovo-paprikovou omáčkou s rajčaty a koriandrem? U všech variant máte jistotu, že trefíte do černého.
Další humří přátele můžete objevit v korsickém ragú z mečouna, krevet a mušlí s tomaty, bílým vínem a bylinkami. A pro milovníky pokrmů ve stylu „Surf & Turf“ je tu grilovaný humří ocásek a hovězí flank steak s holandskou omáčkou, bramborovým pyré a provensálským rajčetem.
A co sladká tečka? Ta určitě nesmí chybět! A je to sázka na jistotu: výběr z makronek, zmrzliny a minidezertů z vitríny, kterou stálí hosté La Gare tak dobře znají.