Máte rádi Toskánsko? Jeho kuchyně je neodolatelná a je skvělé, že si ji můžeme vychutnat během celého března i v Praze! V restauraci Il Giardino hotelu NH Prague City proběhne totiž v termínu od 2. do 25. března 2017 speciální kulinářská akce Měsíc toskánské kuchyně.

Do restaurace Il Giardino přijedete lanovkou s výhledem na Prahu

Tým restaurace v čele se šéfkuchařem Danielem Bukowskim přivítá šéfkuchaře Emanuela Valliniho, mediálně známou a uznávanou osobnost italské gastronomie, který představí české veřejnosti to nejlepší ze svých toskánských specialit, vše pod značkou ´Officina Vallini´.

Paccheri s kachním ragú na červeném víně

 

K dispozici bude čtyřchodové menu v ceně 990 Kč, které zahrnuje:

  • Křupavé Coccoli di pane se smaženou šalvějí
  • Paccheri s kachním ragú na červeném víně
  • Treska po livornsku s rajčatovým pyré
  • Tiramisu

Křupavé Coccoli di pane se smaženou šalvějí

Měsíc toskánské kuchyně pak bude završen nedělním toskánským brunchem, 26. března 2017 od 11:30 hod v restauraci II Giardino.

Touto měsíční akcí chce restaurace nejen přiblížit toskánskou kuchyni a výjimečnou osobnost Emanuela Valliniho, ale představit i kulturu a atmosféru tohoto kousku Apeninského poloostrova.

 

 

 

EMANUELE VALLINI

Emanuele a jeho žena Ornella otevřeli v roce 2003 vlastní restauraci La Carabaccia přímo v Toskánsku, v provincii Livorno v Bibboně, v místech slavných vinic Bolgheri. Emanuele Vallini je šéfkuchař s dlouholetými zkušenostmi. Má mimořádnou schopnost sdělovat a vytvářet kulinářské emoce prostřednictvím svých pokrmů a to vše s využitím moderních způsobů přípravy a nejkvalitnějších ingrediencí.

„Pokud myslíte srdcem a pracujete rukama, vytváříte emoce,” tvrdí Emanuele, známá tvář italské kulinářské školy, který v současné době vystupuje na televizních stanicích RAI 1 nebo Sky Italy 7.

www.lacarabaccia.it

 

O RESTAURACI IL GIARDINO

Víc než jen hotelová restaurace. Il Giardino Restaurant je místem výjimečným svojí italskou kuchyní zaměřenou na region Toskánska. Originalita receptů je garantována úzkou spoluprací s mediálně známým a uznávaným ambasadorem italské kuchyně, šéfkuchařem Emanuelem Vallinim, který spolu s šéfkuchařem hotelu Danielem Bukowskim připravuje pokrmy ze stejných surovin a se stejným nadšením, jako to dělají v Toskánsku. V tomto duchu nabízí každý den obědové menu za příznivou cenu a jednou za měsíc také jeden z nejlépe hodnocených brunchů v celé Praze. To vše je podpořeno moderním stylovým interiérem a v letních měsících rozkvetlou terasou s grilováním a výhledem na Prahu.

 

 

Written by Kateřina Novotná