Věčné lyžařské dilema: ráno by každý chtěl bydlet na svahu přímo u lanovky a odpoledne zase v údolí, kde může zajít do sauny, na pivo a na pizzu nebo na dobré víno. Řešení se jmenuje Katschberg. Zde najdete všechno.
Široké, sněhem pokryté svahy a ubytování v blízkosti lyžařských vleků – těmito vlastnostmi láká Katschberg v nejjižnějším cípu Salcburska. Mezi pohořími Radstädter Tauern a Nockberge nad údolím Lungau ležící lyžařský areál, který nadchne nejen požitkáře, ale i rodiny s dětmi.
Zde, ve středisku Katschbergerhöhe lze navíc skvěle skloubít lyžování, gastronomii, skvělé víno a wellness. Šikovný turistický expert a hoteliér Wolfgang Hinteregger se svou nabídkou o vše skvěle stará. Má nejen hotely, ale i půjčovnu zimního sportovního vybavení, špičkové restaurace a horské chaty.
Nejnovější alpská dálnice A1
Na Katschbergu se zima odehrává „o patro výš“, totiž v nadmořských výškách od 1.640 do 2.220 metrů. Najdete tu 70 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti (10 km modrých, 40 km červených a 10 km černých). Všechny sjezdovky vybaveny moderním zasněžovacím zařízením.
Pokročilejší lyžaři se především hned ráno vydávají na sjezd Tschaneckpiste nebo na Karabfahrt na Ainecku. Ti nejlepší zvolí Direttissimu na Ainecku, těžkou černou sjezdovku místy až se 100% klesáním.
Kdo hledá hotel pro svou dovolenou na Katschbergu, setkává se všude se jménem Hinteregger. Manželé Wolfgang a Isolde Hinteregger mohou s pýchou tvrdit, že se svými třemi hotely a lyžařskými chatami se v tomto oblíbeném zimním sportovním středisku stali synonymem pro skvělou zimní dovolenou.
Hotely Hinteregger: každý si vybere podle svých priorit
Všechny tři čtyřhvězdičkové hotely: rodinný a zážitkový hotel Hinteregger, hotel Lärchenhof a hotel Katschberghof se nacházejí přímo na sjezdovkách a současně jsou v centru malebného střediska Katschberghöhe. Auto tedy může odpočívat po celou dobu pobytu v garáži. Pro všechny tři hotely je typická rodinná atmosféra, rakouská pohostinnost, skvělé pohodlí a kvalitní služby. „Máme naše hosty rádi“ – to je motto Hintereggerů, které nejlépe charakterizuje způsob řízení jejich tří čtyřhvězdičkových hotelů.
Ráj pro gurmety
Wolfgang Hinterreger je vyučený kuchař a možná i proto si ve všech jeho hotelech potrpí na gastronomii. Jeho specialitou je steak „OX-Steak-XO, který lze vyzkoušet v jeho špičkové restauraci v chatě Ainkehr. Kýty pověšené v chladicí skříni podobné domácí vinotéce zrají asi 4 týdny v teplotě kolem od 0 do 3 0C , v 75% vlhkosti a při definované cirkulaci vzduchu. Když je maso zralé, naporcují ho na steaky o váze 1 200 až 1 400 g. Ty se opečou na pánvi, pak se nechají odpočinout v mírném teple a pak už jdou na gril a na dřevěných prkénkách rovnou na stůl. Pepřová omáčka, kterou steaky polévá sám pan majitel, zážitek ještě umocňuje. A to není vše, sýry si pan Hinterreger vozí z Bregenzwaldu a vína z Burgenlandu.