On má rád dobré jídlo. Ona si potrpí na romantické zážitky. Společně mohou prožít nezapomenutelný valentýnský večer v útulné kavárně Cathedral Café v centru historické Prahy. Nová nekuřácká kavárna sídlí v Týnské ulici 11, jen pár kroků ze Staroměstského náměstí. Všudypřítomný genius loci gotického domu, ve kterém se podnik nachází, výborná káva, domácí dezerty a jídla připravená s tou největší pečlivostí, prvotřídní servis, originální interiér, inspirativní prostředí, přívětivá atmosféra… Není mnoho příjemnějších míst, kde prožít svátek všech zamilovaných!
S ohledem na léty prověřené tvrzení, že „láska prochází žaludkem“, lze doporučit například výtečné domácí dezerty, polévky, čerstvé saláty, sendviče, jídla z grilu či pánve a další delikatesy z menu Cathedral Café. Součástí nabídky je prvotřídní káva z české pražírny Doubleshot. V nápojovém lístku nechybí vína a další alkoholické i alkoholu prosté nápoje, včetně domácí limonády. Jedinečnost Cathedral Café, klidného zátiší uprostřed rušné metropole, podtrhuje stylově koncipovaný interiér s mnoha originálními detaily. Kavárna je propojená s apartmánovým domem s třinácti luxusními apartmány.
Co může být více romantické pro zamilované páry, než večeře při svíčkách, v elegantním prostředí na břehu řeky, s tím nejnádhernějším výhledem na Karlův Most a Staré Město? Rozmazlete svoji drahou polovičku speciálním Valentinským menu v Kampa Parku. Pouze ve dnech 13. a 14. února. MasterChef Marek Raditsch si dal opravdu záležet, jeho menu vás zcela jistě uspokojí a správně naladí. Na začátek je připraven amuse bouche – lehce zauzená mušle sv. Jakuba s okurkou a koprovým olejem. Předrkm je složen z hoblinek z kachních foie gras s para ořechy a švestkami, hlavní chod tvoří pečený kamenáč s bramborovým pyré, omáčkou z langustýn a restovanými hříbky. Sladkou tečku tvoří Yuzu dortík s madlovým Créme brullée a zmrzlinou z bílé čokolády. Cena menu je 1595 Kč.
Smíchovská La Boucherie M nabízí menu plné lásky od 9. do 13.2. Začíná se také amuse bouche – toustem s pěnou z kozího sýru s cibulovou marmeládou a vlašskými ořechy, předkrm tvoří například lososové carpaccio s pomerančovou omáčkou vanilkovým creme fraiche a toustem z briošky. Jedním z hlavních chodů je filátko z mořského vlka se šafránovým rizotem, grilovanou julienne zeleninou a omáčkou beurre blanc s estragonem. A na závěr se nabízí variace minidezertů.
Pravá francouzská brasserie La Gare, kterou najdete v centru Prahy, také nevynechala originální valenýnské menu. Hned po příchodu si můžete společně připít Crémantem de Loire Brut – stylově samozřejmě Rosé. Následují čerstvé ústřice s citronem a šalotkovým vignarette pro povzbuzení chutí. V případě předkrmu můžete volit ze dvou stejně lákavých variant: foie grais s bílým portským, brioškou a coulis z černého bezu, nebo zauzeným lososem s malosol creme fraiche. Romanticky zní nabídka hlavního jídla: krémové rizoto ovoněné Burgundským lanýžem a kandovanými růžemi… Ovšem pro ty, kdo preferují kus masa, je určen chod s tajemným názvem Surf&Turf . Tento termín se volně překládá jako „vlny a tráva“ a znamená spojení rybího masa či mořských plodů a masa zvířat, která se živí pastou.Ve valentýnském menu La Gare je to grilovaný hovězí medailonek a tygří kreveta ve spojení s restovanou čekankou. Sladkou tečkou na závěr je Valhorna čokoládové překvapení s malinami a mučenkovou pěnou. Cena menu je 1800 Kč za pár.