Světový den koktejlů (World Cocktail Day) připadá už tradičně na 13. května. V tento den roku 1806 totiž newyorské noviny The Balance and Columbian Repository jako první použily slovo cocktail.

BugsysÔs

„Do oslavování Světového dne koktejlů se jako vždy zapojí bary, restaurace i hospody po celém světě včetně České republiky. Proto jsme i my pro vybrané bary připravili speciální akci,“ říká Alexander Suja, marketingový ředitel distribuční společnosti Premier Wines & Spirits (PWS), která na jaře oslaví výročí 25 let na tuzemském trhu. „V rámci oslav tohoto speciálního dne a našeho jubilea jsme spojili síly s třinácti českými bary, které u nás patří mezi absolutní špičku. Během pracovního týdne od 9. do 13. května v nich hosté budou moct ochutnat nabídku speciálních koktejlů z nápojů našeho portfolia, a to samozřejmě za zvýhodněné ceny,“ vysvětluje Suja.

BugsyÔs 2Do Světového dne koktejlů se zapojily bary a podniky jako: Bugsy’s Bar (Praha), Cash Only Bar (Praha), Super Panda Circus (Brno), Bar, který neexistuje (Brno), Rotor (Brno), Broadway Coffee (Ostrava), Baltaci Cocktail Bar (Zlín), Academy Cafe&Cocktail Bar (Kroměříž), fklidu kavárna & bar (Krnov), Destiny bar (Třinec), Fifty fifty (Ostrava), Osa bar (Olomouc) a La Corse (Ostrava). Old fashioned„Bary v době trvání akce rozšíří svou nabídku míchaných koktejlů minimálně o tři originální drinky. Po skončení pátečního Světového dne koktejlů pro zajímavost vyhodnotíme, které drinky hosty nejvíce zaujali,“ doplňuje marketingový ředitel PWS.

V pražském Bugsy`s baru se můžete těšit na Nicaragua Old Fashioned drink postavený na sedmiletém rumu Flor de Caña, který barman dosladí sirupem z agáve a vše doplní směs bitterů. Gin Thomas Dakin, OphirDále pak přibude originální variace Gin&Tonic z Thomas Dakin ginu servírovaný ve sklenici s kvádry ledu s tonikem Thomas Henry a s ředkvičkami. V brněnské Baru, který neexistuje připravují na tento týden kupříkladu koktejl s názvem Na správném místě složený z rumu Flor de Caña 12YO, portského Graham`s ruby a redukce z černého piva a sladu a to vše doplněno orange bitterem. V Super Panda Circus pak barmani vymysleli drink Bobří mléko, který obsahuje Tito`s vodku, likér Joseph Cartron white cacao a pistáciovou zmrzlinu. Ostravský bar Fifty fifty vsází také na okořeněnou klasiku v podobě Gin&Tonic ze skvělého Gin Mare s bezinkovým tonikem Thomas Henry doplněným čerstvým rozmarýnem a kapkami rebarborového bitteru.

 

Written by Jakub Machač