Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v zimních měsících. Do Prahy tuto gastronomickou tradici přinesla populární fine dining restaurace Kampa Park, která speciality z výtečné ryby v letošní zimě nabízí již poosmé.

Krémová polévka v thajském stylu

A proč je polární treska považována za tak mimořádnou pochoutku? Tyto ryby migrují v chladných vodách za polárním kruhem, díky čemuž má jejich maso jemnou a delikátní chuť. Navíc má polární treska ideální nutriční složení a je velmi zdravá.

Pečená polární treska s květákovým pyré, tapiokovými perlami, křupavým merlíkem a omáčkou beurre blanc se srdcovkami

 

 

 

 

Při sestavování menu se šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch inspiroval ve Skandinávii, především v Norsku a Švédsku, kde má sezónní menu z polární tresky dlouhou tradici. A co všechno na hosty v Kampa Parku čeká? Jako amuse bouche se podávají tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a doplněná citronovým gelem a vajíčkem. Dalším chodem bude krémová polévka z polární tresky, která je připravená v thajském stylu, tedy s kokosovým mlékem a citronovou trávou.

Rýže a la Malta

 

Jako hlavní chod se v Kampa Parku servíruje pečená polární treska s květákovým pyré, tapiokovými perlami, křupavým merlíkem a omáčkou beurre blanc se srdcovkami. Na závěr pak hosty čeká ještě typický skandinávský dezert v podobě vařené „rýže a la Malta“ s mandlemi, malinovou omáčkou a osvěžujícím sorbetem.

Cena tříchodového menu činí 1350 korun.

http://www.kampagroup.com

Written by Kateřina Novotná