Horka lámou rekordy a i když máme chuť na sladké, je místě volit odlehčenou variantu. Kromě osvěžujících zmrzlin to může být i bezlepkový dort bez přidaného cukru, jak jej pro návštěvníky Café Cihelna připravuje cukrářka Lenka Neradová.

Pro formu o průměru 20 cm, z níž připravíme 8-10 porcí, potřebujeme:

Korpus

Čokoláda 81%                                      165 g

Máslo                                                     145 g

Vejce                                                          4 ks

Zakysaná smetana                               165 g

Mandlová mouka                                 125 g

Venilkový lusk                                         1 ks

Prášek do pečiva                                    15 g

 

Krém

Čokoáda 81%                                          100 g

Mascarpone                                            400 g

Cream fresh                                            200 g

Smetana 30%                                         100 g

 

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, troubu předehřejeme na 180C. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, vyšleháme bílky, opatrně do nich vmícháme žloutky a zakysanou smetanu, nakonec přidáme čokoládu s máslem. Stěrkou vložíme mandlovou mouku, vanilku a prášek do pečiva. Hotové těsto vlijeme do formy a pečeme na 180C 40min.

Ingredience na krém vyšleháme dohromady a nakonec přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Korpus prořízneme, protřeme půlkou krému, do kterého jsme zamíchali hrst borůvek. Zbytkem krému potřeme vršek dortu, nazdobíme lesním ovocem a necháme vychladnout v lednici.

http://www.kampagroup.com

 

Written by Trendy Age