Vinograf Wine Bar & Restaurant na Senovážném náměstí nabízí zahrádku, obměnil interiér a představuje nové menu s letní duší.

Letní vaření okouzluje barvami, vůněmi a chutěmi. Oslavuje návrat života a jeho krásu. Kuchaři toto období milují dvojnásob, protože si můžou vybírat z plejády čerstvých, sezonních a lokálních surovin a kombinovat je, co jim představivost dovolí. „Může to znít jako klišé, ale pro nás je skutečně důležité přenést chuť sezony co nejblíže k hostovi. Chceme, aby si mohl vychutnat to nejčerstvější, nejvoňavější a v té nejlepší formě, jakou příroda právě nabízí,“ popisuje Michal Štangler, manažer Vinograf Wine bar & Restaurant. Šéfkuchaři Andrej Mišutka a Radek David proto menu obměňují podle sezony, zpravidla pětkrát až šestkrát ročně.
Italská lehkost, důraz na sezonu i nápaditost kombinací
se prolínají celým menu. Moderní postupy nechávají vyniknout výjimečnou kvalitu lokálních surovin, což vystihuje filozofii Vinograf Wine Bar & Restaurant. Spolupráce šéfkuchařů Radka Davida a Andreje Mišutky působí jako kreativní ping-pong a rozšiřuje paletu chutí a kombinace surovin. Letos se společně pustili do fermentace a přípravy oleje s medvědím česnekem.
Inspirativní zastavení
Nemůžete-li se rozhodnout, co všechno ochutnáte, dejte si degustační menu. „Pětichodové menu představuje průřez celým naším jídelním lístkem. Stojí na sezonních surovinách a odráží svěží charakter tohoto období. Každý chod je pečlivě vyladěný tak, aby nabídl jak chuťový zážitek, tak i vizuální potěšení,“ doporučuje Michal Štangler. Menu stojí 1150 Kč a lze jej doprovodit pečlivě napárovanými víny od someliéra Tomáše Melicha. Ten osobně vybírá všechna vína v rodinných a méně známých vinařstvích ze zajímavých vinařských lokalit v Evropě.
Vydejte se na kulinářskou cestu
Za jeden večer v centru Prahy na Senovážném náměstí tak můžete procestovat různá místa, anebo se zastavit na krátkou dovolenou. Obklopeni zelení na zahrádce v tichém vnitrobloku nebo v novém elegantním interiéru si tak připadáte. Navrhla ho francouzská designérka Louise Ivanova, která z původní strohé minimalistické zadní části restaurace vytvořila moderní, útulný prostor, ve kterém se cítíte příjemně. Tyrkysové stěny s květinovými motivy přirozeně navazují na venkovní zahrádku a zároveň působí elegantně a klidně. Doplňuje je unikátní vinná stěna, kterou navrhl český malíř Jakub Špaňhel přímo pro tento prostor jako dialog uměleckého světa a kultury vína. Jeho obrazy zdobí stěny i v dalších místnostech Vinografu a dodávají prostoru osobitý styl. Potřebujete-li se zastavit v ruchu všedních dní, odpočinout si, načerpat sílu i inspiraci, víte, kam zajít.