Melouny jsou skvělá ovocná svačina nebo dezert. Věděli jste ale, že můžete z melounů připravit celé menu? S melouny Bouquet to bude obzvlášť jednoduché. Jsou totiž šťavnaté, sladké a navíc nemají žádné pecky. Obsahují vitamín A, C, B6, draslík, lykopen a nenajdete v nich žádné tuky ani cholesterol.
Zamávejte nudě v kuchyni a vyzkoušejte recepty, které skvěle osvěží vaše letní menu. Začít můžete osvěžujícím smoothie k snídani, hodit se bude zdravá svačinka, k obědu si dopřejte grilovanou rybu a tiramisu a k večeři si připravte vynikající salát.
Melounovo-jahodový shake
2 šálky melounu nakrájeného na kostky
2 šálky očištěných čerstvých jahod
1 střední banán, oloupaný a nakrájený
1 kelímek (200g) citronového netučného jogurtu
Do mixéru vložte veškeré suroviny a mixujte, dokud není nápoj jemný a napěněný. Pokud máte raději sladší nápoje, použijte banány, které jsou již velmi zralé. Shake pak není potřeba doslazovat. Okamžitě podávejte.
Melounové caprese
červený nebo žlutý bezpeckový meloun
mozzarella
bazalka nebo meduňka
olivový olej
balzamico
Pokud si chcete vyhrát a mít talíř jako z restaurace, vykrájejte kulatou formičkou meloun a mozzarellu. Pokud nemáte tolik času, stačí nakrájet tyto suroviny na kostky. Poklaďte je střídavě na talíř. Dochuťte olivovým olejem, balzamicem a ozdobte bylinkami.
Pita chléb s krůtím masem a bezpeckovým melounem
bezpeckový meloun
2 pita chleby
2 krutí prsa
1 červená cibule
salátová okurka, balkánský sýr, černé olivy
2 lžíce olivového oleje, řecký jogurt, sůl, pepř
Krůtí prsa opláchněte, osušte utěrkou, osolte a opepřete. Orestujte je na kontaktním grilu nebo na pánvi z obou stran. Z řeckého jogurtu, pepře, soli a olivového oleje připravte dresink, kterým potřete vnitřek pita chleba. Opečené krutí maso, salátovou okurku, olivy, cibuli, balkánský sýr a meloun Bouquet nakrájejte na drobné kousky. Touto směsí buď naplňte připravený pita chléb. Pokud se na tato velká sousta necítíte, stačí pitu jenom přikusovat k připravené salátové směsi s krůtím masem.
Lívance s melounem a zmrzlinou
8 předem připravených borůvkových lívanců (8 cm v průměru), ochlazených na pokojovou teplotu
šálek smetanové zmrzliny
6 plátků melounu Bouquet bez pecek, 1,5 až 2 cm silných, 8 cm v průměru, zbavených přebytečné šťávy
Položte lívanec na servírovací talíř. Naneste na něj stejnoměrné množství zmrzliny. Zakryjte plátkem melounu. Pokračujte v pořadí lívanec – zmrzlina – meloun, dokud nebudete mít každý sendvič složený ze čtyř lívanců a tří kusů melounu. Vršek ozdobte lžičkou zmrzliny a několika borůvkami, případně kouskem melounu.