Pro milovníky dobrého a originálního jídla je určen osmý ročník Mikulov Gourmet Festivalu, který se bude konat 2. – 4. června.Tentokrát se budou podávat pokrmy z období Ferdinanda Josefa, druhého knížete z Dietrichsteina (1636–1698), moravského zemského hejtmana a nejvyššího hofmistra císaře Leopolda I.

 

Kreace Jana Horkého

V roce 1683 navštívil Mikulov polský král Jan III. Sobiesky, slavný zachránce Evropy, jenž 12. září 1683 u Vídně na hlavu porazil armádu sultána Mehmeda IV., vedenou osmanským generálem a velkovezírem Mustafou Kara. Letošní menu je připomínkou návštěvy polského krále.

Do Mikulova na jihu Moravy opět přijedou kuchaři z národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky: kapitán týmu Jan Horký, dále Radek David, Martin Svatek, Miroslav Husák, Jaroslav Kozdělka, Petr Vlásek a Patrik Bečvář.

 

 

Food styling Miroslav Husáka

Díky spolupráci s národním týmem kuchařů a cukrářů ČR je každý rok nastavena laťka gastronomické úrovně festivalu velmi vysoko. Sázka na kvalitu a čerstvé lokální suroviny představuje jedinou správnou cestu, jak gastronomicky pozvednout celý region.

Hotel Marcinčák poskytne festivalové info centrum v recepci hotelu, prostory jeho restaurací a zahrady budou i v letošním roce místem pro setkávání partnerů a V.I.P. hostů festivalu.

 

 

 

Z dílny Jaroslava Kozdělky

Festivalové menu letos nabídne Restaurant v Hotelu Maroli, Restaurant ve Vinařství Mikulov, Restaurant Sojka a spol., Restaurant Marcela Ihnačáka v Boutique Hotelu Tanzberg, Hotel Galant, Restaurant před zámeckým sklepem a Restaurant Sala terrena na zámku. 

Pokrmy v jednotlivých restauracích budou snoubeny s víny Vinařství Marcinčák a Volařík Mikulov. 

http://www.mgfest.cz

Written by Kateřina Novotná