Podzimní dny nás vybízejí ke zpomalení a odpočinku. V restauraci Hliněná bašta v Průhonicích se rázem ocitnete na místě, kde se nespěchá a kde si podzim můžete užít všemi smysly. Romantická terasa u rybníčku i útulný interiér s výhledem na okolní přírodu zve návštěvníky k poklidnému posezení a vychutnání pokrmů připravených z těch nejkvalitnějších sezonních surovin.

Jelení hřbet
Šéfkuchař Hynek Vávra, který s manželkou Andreou Hliněnou baštu provozuje již téměř 30 let, opět skloubil tradiční podzimní chutě s mezinárodními gastronomickými vlivy. V menu nechybí zvěřina – jelení a daňčí hřbety, kančí maso či pomalu pečená jelení kýta doplněná bramborovými knedlíčky a omáčkami z lišek či švestek. Pro milovníky masa je připravena i exkluzivní steaková mísa s telecím roštěným, vepřovou panenkou, argentinským rib-eye steakem a japonským hovězím wagyu A5.

Tuňák tataki
Podzimní menu však potěší i příznivce mořských specialit. Čerstvé ryby a mořské plody jsou upraveny moderně s vlivy Japonska, Thajska, Francie i Itálie – od tataki z tuňáka s mangovým pyré, přes mušle svatého Jakuba s petrželovým pyré, až po tresku ceviche s limetovou šťávou, červenou řepou a fíkem. Oblíbená středomořská rybí mísa a humři z akvária samozřejmě nechybí, stejně jako populární krevety v pikatním kari.

Chobotnice
Pro vegetariány a vegany připravil Hynek Vávra smetanové ragú z hlívy ústřičné s bramborovými noky, káhirský luštěninový falafel se salátem tabouleh nebo burger s pečenou červenou řepou a domácími hranolkami.

Dýňový cheescake
Sladkou tečku má pod palcem cukrářka Andrea Vávrová, která každý den připravuje čerstvé dezerty. Cheesecake s dýní, koláč se švestkami a mákem, štrúdl s jablky a tapiokový pudink s mangem představují dary sezony v té nejkrásnější podobě.
Toužíte-li po dovolené, odpočinku, romantické večeři nebo zkrátka po skvělém jídle v příjemném prostředí uprostřed přírody a zároveň v Praze, restaurace Hliněná bašta je přesně tím místem, kde si chcete udělat rezervaci. Rodinná atmosféra s naprostou profesionalitou a prvotřídní suroviny jen podtrhují výjimečný zážitek z návštěvy.


