Štědrý den je pro mnohé z nás tím nejkouzelnějším okamžikem roku. Nejde jen o dárky a sváteční atmosféru. Srdcem Vánoc je společná večeře, která spojuje rodinu, přátele a tradice. Zkuste letos štědrovečerní večeři pojmout trochu jinak – rostlinně, hravě a citlivě, s novými chutěmi a kreativními variacemi, které potěší nejen vegetariány či vegany. Parťákem vám budou skvělé produkty od české ikonické značky Wild & Coco.

 

Připravte třeba obalovaného nekapra a salát s Coco Mayo

Jak si užít štědrovečerní večeři bez kapra a jiných živočišných produktů? Jde to velmi lehce a navíc se spoustou lásky, milosrdenství a zábavy. Recept je na 2 porce a vážně stojí za to.

Co budete potřebovat na nekapra z kokosového „masa“?

  • hrst nachos nebo kukuřičných lupínků (podle chuti)
  • pro dochucení sůl, pepř, sladká mletá paprika nebo chilli

Kokosovou dužinu osolte, opepřete a pořádně obalte v nachos nebo lupíncích. Pak vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

 

Dužina z mladého kokosu je plná prebiotické vlákniny a v kuchyni ji můžete používat na spoustu způsobů. Třeba i do smoothie, nebo ji můžete připravit jako restované nudličky se zeleninou na asijský způsob.

 

Na bramborový salát s Coco Mayo budete potřebovat

  • 2 vařené a nakrájené brambory
  • 2 lžíce sterilované zeleniny (mrkev, hrášek, okurka)
  • sůl a pepř

Všechny ingredience na salát smíchejte a můžete podávat.

Coco Mayo je rostlinná alternativa majonézy plná zdraví prospěšných probiotických bakterií. Tento fermentovaný krém je z mladého kokosu, ale bez typické kokosové chuti. Coco Mayo je tak akorát slaná a příjemně kořeněná.

 

Objevte fermentovaný svět Wild & Coco na vlastní kůži! Více najdete na webových stránkách www.wildandcoco.com.

Written by Jana Veselá