Vztah mezi cukrem a jemnými linkami ve tváři je velmi provázaný. Zjistěte, proč!  Všichni víme, že cukr je pro naše tělo tak trochu časová bomba. Tělo ho potřebuje, chuťové pohárky milují, ale dokáže se mstít velmi intenzivně a plíživě. Nadváha a jiné civilizační choroby spojené s nadměrným konzumováním cukru jsou notoricky známé následky, ale věděli jste, že cukr má na svědomí také tvorbu vrásek?

Glykace je považována za klíčový proces při stárnutí kůže Naše tělo potřebuje glukózu, která se nachází v cukrech, aby mohlo produkovat energii. Nicméně glukóza není tělem zcela využita. Přebytek glukózy se částečně váže na proteiny, jakými jsou například kolagen nebo elastin, tento proces je známý jako glykace. Následně tato reakce vede k tzv. AGE (Advanced Glycation end-Products), která je odpovědná za stárnutí kůže. Viditelné známky glykace na kůži Rychlost tvorby AGEs je závislá na přetrvávání přebytečných cukrů v těle; to je zesíleno vlivem tepla, UV záření, znečištěného ovzduší a kyslíku. Glykované proteiny ztrácí některé své vlastnosti a tyto změny mají značný vliv na metabolismus a buněčné funkce.

Většina AGEs se s věkem akumuluje v proteinech ve starých tkáních.

 

 

Viditelné známky glykace na kůži jsou:

  • Ztráta elasticity
  • Ztráta barvy a pevnosti
  • Vznik vrásek
  • Žloutnutí kůže

 

 

Klíčová čísla: –     20 let: věk, od kterého začíná být glykace kolagenu viditelná. –     3.7%: roční míra akumulace glykovaného kolagenu –     30 až 50%: míra glykovaného kolagenu v kůži 80letého

 

PROČ SÉRUM A-GLYCA

Extrakt z Mimózy chrání elastinová a kolagenová vlákna náchylná k poškození glykačním procesem, čímž předchází vytvoření AGE. Redukuje známky únavy, zlepšuje elasticitu a rozjasňuje pokožku. Karnosin odchytává glukózu již navázanou na elastin a kolagen v průběhu glykačního procesu. Díky zabránění ztuhnutí těchto vláken, napomáhá redukovat vrásky a jemné linky. V neposlední řadě jeho antioxidativní účinky poskytují celkovou ochranu v boji proti stárnutí pokožky. Pravidelná aplikace séra A-GLYCA po dobu 2 měsíců umožnuje zpomalit glykační proces o 2 roky.

 

Written by Kateřina Novotná