Restaurace KOGO Havelská dospěla po dvaceti letech úspěšného provozu k nevšední proměně. V duchu svého kréda – přátelské atmosféry spojené se službami na profesionální úrovni – otevřela své brány i neformálnímu setkávání nejen nad dobrým jídlem.

2015_kogohavelska_details (8)

Ojedinělý podnik se skvělou kuchyní přivítal své první hosty už v roce 1995. Od té doby se stal synonymem pro neopakovatelnou chuť originální kuchyně a dobré vztahy se zákazníky. Přátelská domácí atmosféra také zrodila novou podobu restaurace. Dvacáté narozeniny v KOGO Havelská s sebou přinesly nový, méně formální koncept příjemného místa k setkávání.

Vyberte si: Restaurant nebo Bistro & Bar?

V restauraci, která leží uprostřed cesty z Václavského na Staroměstské náměstí, tak naleznete dva hlavní prostory. V menší levé části se nachází KOGO restaurant, který se zaměřuje na prvotřídní italskou kuchyni se specializací na mořské ryby. Čerstvost je zásadou, a tu ještě na vyšší úroveň vyzdvihují suroviny dovážené přímo z Itálie, sezónní ingredience nebo místní domácí těstoviny.

2015_kogohavelska_details (35)V druhé části můžete nově navštívit Bistro & Bar, kde si více pochutnáte na kvalitním masu a seafood. To ovšem není pro KOGO novinka. To, co vás překvapí, je zde nové pojetí příjemného místa k setkávání, tedy možnost zajít třeba pouze na drink. A ne ledajaký! V nabídce jsou skvělé koktejly a rozsáhlá škála kvalitních vín. Při milém posezení s vynikajícím nápojem pak může přijít chuť i na něco menšího a rychlého k zakousnutí, a i to není problém. Objednejte si třeba jen malé tapas nebo něco jiného pouze na chuť.

Spojení starého a nového nejen v designu

Design vnitřního vybavení restaurace ctí historický původ místa, a přece navozuje moderními materiály a jednoduchými tvary hřejivou atmosféru, kterou doplňují teplé odstíny barev. Jde o skutečně netradiční spojení starého a nového, v němž vyniká nový lehce industriální design. Jemná podkresová hudba doslova vyzývá k uvolnění, dává ale také šanci k rozhovorům, při kterých není třeba zvyšovat hlas, a přesto vás vaše společnost dobře uslyší.

Klid, který interiér navozuje, ještě umocňuje otevřená kuchyně s unikátním španělským Josper charcoal grilem. Tento uzavřený gril dokáže jedinečným způsobem a rychleji propéct maso, aniž by jej vysušil anebo i jen trochu připálil. Zdejší fantastické steaky jsou toho jasným a velmi chutným důkazem. Mistrovský přístup kuchařů ke každému z připravovaných jídel je běžným standardem, jenž je vystavěn na zásadách zdravé stravy s vynikající chutí. Zaujetí pro kvalitní ingredience je znát z celého originálního menu, v němž nechybí ani grilovaná chobotnice. Budete však rovněž hýčkáni nabídkou domácího chleba nebo zákusků z vlastní cukrárny.

Kogo Express menu

2015_kogohavelska_Linguine s humrem, krevetami a cuketouje úplnou novinkou. Je to rychlé obědové menu, nabízené od pondělí do pátku, jehož aktuální znění naleznete vždy na Facebooku restaurace. Složeno je vždy z jedné polévky nebo předkrmu a dvou hlavních chodů. Cena se pohybuje v rozmezí 150–250 Kč. Kogo Express menu vás přesvědčí, že už není třeba hledat kompromis mezi spěšným obědem, vybranou chutí a příjemným prostředím. Posuďte sami, co byste si vybrali například z této nabídky: Crostini alla veneziana (italské topinky se směsí z kuřecích jater) – předkrm, dále buď Jehněčí ragú podávané s polentou, nebo Cannelloni zapečené se špenátem. Všechna jídla si také můžete nechat zabalit s sebou.

Kogo v Havelské se zkrátka otevřelo pro všechny milovníky dobrého jídla, chutných nápojů a sympatického prostředí, a to kdykoli přes den i večer. Vždy budete uvítáni milou obsluhou, u níž jistě oceníte týmovou souhru, která rovněž přispívá ke skvělé zdejší atmosféře. A pokud se rozhodnete uspořádat malou párty, pracovní event nebo večírek, i to je po předchozí domluvě možné.

 

Vítejte v Kogu v Havelské

Unikátní Josper Gril
Unikátní Josper Gril
Tygří krevety na grilu
Tygří krevety na grilu

Written by Kateřina Novotná